Logo banner

Chaotische Tigers bedwingen rommelig spelende Dragons in de laatste minuten

2019-2020 TIGER TALK / 9 december 2019

Foto: Chillking

De Tigers speelden hun eerste wedstrijd van dit seizoen thuis tegen de Dragons. De tweede ontmoeting was in Utrecht. Verwacht werd dat het laaggeplaatste Utrechtse team ruim zou worden verslagen. Wellicht werd de partij daardoor te lichtvaardig opgevat. Of het was een offday om snel te vergeten. De verwachtingen werden in elk geval bijgesteld.

De Dragons toonden vanaf de eerste face-off bijzonder veel inzet, maar speelden rommelig. De sterkere Tigers hadden evenmin beleid in hun spel. Desalniettemin baande James Mercer zich met assists van Calvin Pohlman en Rocco van Hoorn binnen anderhalve minuut een weg naar het Dragons-doel: 0-1.

Utrecht dankte het vooral aan de Tigers dat ze in de wedstrijd bleven. Amsterdam vond geen balans in zijn spel. De Dragons leken zo sterkere tegenstanders dan dat ze zijn.
De eerste powerplay voor Utrecht benutte Andrew Trapman met assists van Indy Bontan en oud-Tiger Jerry Kinneging: 1-1. Ruim drie minuten later kreeg Nicola Zaugg een voorzet van Boris Sevo. Het stond 2-1. Kansen voor de Tigers bleven onbenut, tot Kale Jewell vlak voor de rust naar de Utrechtse strafbank ging wegens slashing. Tijdens de powerplay speelden Tobias Kathan en Michael Mackie-Kwist de puck naar James Mercer, die de aanval in de laatste seconde voor de rust succesvol afrondde. De teams gingen met 2-2 naar de thee.

Amsterdam verhoogde het tempo in de tweede periode. De stick van Ivan Muso kon dat niet bijhouden en brak. Muso raapte in het zicht van de scheidsrechterde de restanten op om die te wisselen voor een nieuwe stick en werd twee minuten naar de kant gestuurd wegens Illegal Equipment. Terwijl de Tigers met een man minder speelden, schoof Donny Pohlman met een assist van Marino Bakker de puck heel subtiel diagonaal het Utrechtse doel in: 2-3.

Door de slordigheid en slechte passes van Amsterdam counterden de Dragons uit. Het gevolg was een geslaagde aanval van Indy Bontan met assists van Ivo Beulen en Andrew Trapman. 3-3. De nieuwe stick beviel Ivan Muso goed. Hij kreeg de puck van Mick Vastenhouw en Lance van Duin en scoorde in de rebound met een venijnig schot. Zijn goal betekende de 3-4. Gebrek aan orde in de Amsterdamse goal speelden de Tigers parten. Andrew Trapman speelde daar met assists van Indy Bontan en Jerry Kinneging voor Utrecht op in. Het was weer gelijk: 4-4. Een matige partij werd door het gelijke doelsaldo onverwacht spannend.

De derde periode was anderhalve minuut bezig toen Nicola Zaugg met hulp van Geno Zwiers opnieuw raak schoot voor Utrecht. 5-4. Calvin Pohlman zette met een voorzet van Michael Mackie-Kwist de stand gelijk. De Tigers bleven het sterkere team in de nu meer fysiek en nog steeds chaotisch gespeelde partij. Pas in de laatste minuten besliste Michael Mackie-Kwist met assists van Calvin Pohlman en Rocco van Hoorn de partij.

Amsterdam won met 5-6 en liep daarmee verder uit op Groningen, Heerenveen en Leeuwarden. Zaterdag 14 december spelen de Tigers tegen de OrangeGas Capitals. Gezien het vertoonde spel afgelopen zaterdagavond kan die wedstrijd worden gezien als een herkansing - of rebound, om in het jargon te blijven.