fbpx

Drie hattricks en een afterparty voor de play-offs!

05 februari, 2020

Categorie: 2019-2020 | TIGER TALK

Foto: OKC-foto

Met een eindstand van 18-1 is het duidelijk dat de nummer een van de poule de hekkensluiters uit Zoetermeer volledig onder controle had. Voornaamste vraag was hoe hoog de teller aan de linkerzijde van het scorebord zou oplopen.

Grootste (kleine) verrassing van de avond was waarschijnlijk de eerste goal. Tot verbazing van een afgeladen Jaap Edenhal – het begin van de wedstrijd werd uitgesteld om een deel van de menigte in de enorme rij de kans te geven het begin van de wedstrijd te zien – zette Axel Lahtinen met een assist van Ricardo Arendse de Panters in de negende minuut op voorsprong: 0-1.

De vreugde was van korte duur voor Zoetermeer. Michael Mackie-Kwist maakte met hulp van John Versteeg en Calvin Pohlman de stand gelijk en luidde hiermee de opmars in. Versteeg verzilverde de voorzet van Kalle Pirinen:2-1. Dertig seconden later schoot Jasper Jaspers prijs met de assists van Ivan Muso en Connor Barette: 3-1. Een minuut daarna was het weer raak, Mick Vastenhouw kreeg de puck toegespeeld van Lance en Zeb van Duin. Hij maakte de 4-1. Een minuut voor rust ging via Donny Pohlman en Connor Barette naar Ivan Muso. Die tikte de 5-1 tegen het netje. Kortom: vijf goals in tien minuten, nul straffen en de Tigers die Panters van de baan speelden.

Zoetermeer kreeg het de tweede periode nog zwaarder, Amsterdam kwam al in de stemming voor de na de wedstrijd geplande afterparty. Die was georganiseerd om het reguliere seizoen af te sluiten. Calvin Pohlman opende het bal met de 6-1. Negen tellen later ging voor het eerst de strafbankdeur open. Panter Hayley de Jong moest twee minuten zitten voor Holding. Rocco van Hoorn benutte tijdens de powerplay de assists van Calvin Pohlman en Billy Grapperhaus. De Tigers bleven hun doelsaldo opwaarderen, een overzicht:

  • 8-1, John Versteeg (assists: Calvin Pohlman en Michael Mackie-Kwist);
  • 9-1, Ivan Muso (assists: Donny Pohlman en Connor Barette);
  • 10-1, James Mercer (assist: Rocco van Hoorn).

Door toenemende frustratie bij de Panters werd de sfeer op het ijs grimmiger, de Tigers gromden terug. Alex Lahtinen ging met twee minor penalties naar de kant voor Roughing, net als Michael Mackie-Kwist die met dezelfde straf op de Amsterdamse strafbank zat en daar nog twee minuten bonus bij had voor Holding. Het ijs bluste het vuurtje dat was gestookt niet. Donny Pohlman raakte in de clinch met Jochem van Vliet, James Mercer stond verbaasd toe te kijken. Zijn verbazing sloeg om in verbijstering toen hij hoorde dat hij, net als de twee vechtersbaasjes, het ijs moest verlaten met een game penalty.

Michael Mackie-Kwistbleef ditmaal op het ijsen zette met hulp van John Versteeg en Jasper Jaspers de Amsterdamse trend voort: 11-1. Niet omdat het moet, maar omdat het… Precies! Na de tweede rust ging hij met voorzetten van Tobias Kathan en Calvin Pohlman nogmaals langs bij de Pantergoal en scoorde hij met de 12-1 zijn hattrick. De vier routiniers wisten elkaar sowieso veelvuldig te vinden en stonden regelmatig met elkaar op de sheet.

Jasper Jaspers gaf de beurt niet veel later aan Nijs Hille, die de 13-1 binnenschoot. John Versteeg en Tobias Kathan schaatsten naar het Zoetermeerse thuisvak. Ze kwamen daar in het doelgebied weer eens Calvin Pohlman tegen, die het 14-1 maakte. Dat Versteeg ondanks zijn achtenveertig jaar nog steeds een van de beste spelers van het team is blijkt uit het volgende rijtje:

  • 15-1, John Versteeg (assist: Tobias Kathan)
  • 16-1, John Versteeg (assists: Calvin Pohlman en Michael Mackie-Kwist)
  • 17-1, John Versteeg (assists: Mick Vastenhouw en Lance van Duin)

Anders gezegd: de tweede hattrick van de avond was voor de Amsterdamse Sniper. Tel daar zijn eerder in de wedstrijd gemaakte goals bij op: vijf punten. Een kapitein verlaat als laatste het schip, een teamcaptain zijn ploeg. Calvin Pohlman haalde de derde hattrick en besloot de laatste reguliere thuiswedstrijd van het seizoen met 18-1. Alle reden voor een afterparty in Boven Nul.

De Tigers begonnen afgelopen najaar als een nieuw samengesteld team dat door enthousiasme, enorme inzet en goede begeleiding van coach Ondrej Kratky volledig tot zijn recht is gekomen. Het publiek weet het team weer te vinden. Het begin was soms stroef, het vervolg sterk. De volgende bestemming is de kwartfinale.

De Amsterdam Tigers beginnen zaterdag 15 februari om 17.45 aan de play-offs en hebben daarna opnieuw een afterparty in Boven Nul in de Jaap Edenhal. Laten we hopen dat er wat te vieren valt.