fbpx

Honderd goals voor de Tigers!

23 januari, 2020

Categorie: 2019-2020 | TIGER TALK

Foto: Yolanda Simarro

Anders dan op de gebruikelijke zaterdagavond speelden de Tigers dit weekend op zondagavond een thuiswedstrijd. Dat Amsterdams eerste team de Tilburg Trappers versloeg was geen verrassing. De manier waarop wel.

De eerste klap is een daalder waard en die viel na ruim vier minuten spelen tijdens de eerste powerplay. Tot ieders verbazing zette Guy Kunst met assists van Chay Schults en Donald Nichols de Trappers op voorsprong: 0-1. Amsterdam, dat wat onrustig speelde en soms de concentratie verloor, leek door de vele aanvallen op het Tilburgse doel verzekerd van een tegengoal. De realiteit en de Tilburgse goalie Sam Luitwieler, die vroeger bij de Tigers speelde, leerden anders. Amsterdam overleefde een penaltyshot, maar ging met achterstand de rust in.

Tweede periode, nieuwe kansen. De Tigers vonden meer rust in hun spel en hielden de Trappers in hun thuisvak. Het Amsterdamse publiek was nog vol goede moed, al bleven punten vooralsnog uit. Tilburg hoopte door defensief te spelen met 0-1 naar huis te gaan en kwam daar tot het begin van de eenendertigste minuut mee weg. Calvin Pohlman maakte met een assist van John Versteeg de stand gelijk: 1-1. Goed een minuut later speelden hij en James Mercer de puck naar Versteeg, die door een vliegensvlug schot de thuisploeg liet leiden: 2-1.

De koude start werd een warme landing. Defence en man of the match Jasper Jaspers is bij gelegenheid ook nog altijd een aanvaller; Ivan Muso gaf hem een voorzet voor de 3-1 en schoot in de powerplay die kort daarop volgde zelf ook raak. 4-1. Tilburg was weer compleet en miste even later twee minuten Chay Schults wegens Crosschecking. James Mercer nam tijdens de Amsterdamse powerplay de assists van John Versteeg en Michael Mackie-Kwist aan en stuurde de puck naar zijn eindbestemming: 5-1.

De Tigers hadden meer smaken. Een van de spelers zat op de bank wegens Too Many Men. Uit een assist van Connor Barette vuurde Ivan Muso short-handed naar het Trapper Hoofdkwartier: 6-1. Een mooie stand om de tweede rust mee in te gaan, hetgeen twee seconden later gebeurde.

Een mijlpaal voor Amsterdam in de derde periode. John Versteeg en Calvin Pohlman gaven aan en Jasper Japers scoorde de zevende Tigers-goal van de avond en daarmee het honderdste punt van dit seizoen: 7-1 (en 100-47). Op het veld ging er een Tiger af, Donny Pohlman moest twee minuten aan de kant voor Hooking. Met een assist van Marino Bakker passeerde John Versteeg de net behaalde honderd punten: 8-1. Het publiek ging voor de tien punten en werd op zijn wenken bediend. James Mercer kreeg voor de negende goal een pass van Tobias Kathan, die in de laatste minuut na een voorzet van John Versteeg de avond met 10-1 besloot.

Het duurde even voordat de Tigers de juiste snaar te pakken hadden. Daarna waren ze niet meer te stoppen en lieten ze zien wat ze waard zijn. Powerplay, short-handed of hetzelfde aantal spelers op het ijs, voor de Tigers maakte dat niet uit om te kunnen scoren. Ze hadden alleen de eerste dertig minuten de tijd tegen. De Tigers spelen voor de play-offs op 1 februari om 17.45 nog een thuiswedstrijd tegen de Zoetermeer Panters.