fbpx

Jaimy Missler: ‘Het niveau wordt komende jaren hoger en dat is geweldig.’

09 juli, 2024

Met trots kunnen wij jullie mededelen dat Jaimy Missler nog een jaar bij de Tigers blijft. We spraken met hem over het kampioenschap, zijn voorbereidingen op het nieuwe seizoen en de bekerloting tegen Nijmegen.

Gefeliciteerd met het kampioenschap! Wat betekent deze titel voor jou?

Dank je wel! Het is een heel bijzondere titel, die we al jaren probeerden binnen te slepen. Eindelijk is het gelukt. Als je het een aantal jaar achter elkaar net niet hebt gehaald en dan kampioen wordt in een jaar waarin de competitie heel sterk is geworden, is dat het mooiste wat er is.

Wat ging er op de laatste momenten van de beslissende wedstrijd door je hoofd?

Veel. Je weet dat je de vorige al hebt gewonnen en er nog één wedstrijd is die je moet winnen. Nijmegen uit is altijd heel moeilijk. Natuurlijk wil je ervan uitgaan dat je wint. Dat gevoel moet je niet loslaten. Ik zag op de klok dat de laatste secondes waren ingegaan. Het is een onbeschrijfelijk gevoel dat het na zoveel jaar is gelukt.

Wat was het meest memorabele moment van dit seizoen voor jou, buiten het kampioenschap?

Als team hebben we door het seizoen heen goed gepresteerd. Heel memorabel vond ik de wedstrijden tegen Leeuwarden, die we met hoge cijfers wonnen. Leeuwarden heeft een sterke ploeg. Tijdens die wedstrijden was het zichtbaar hoe wij echt als team speelden.

Wat waren de belangrijkste factoren voor jullie succes?

Ik denk het harde werken en de hechtheid van ons team. Onderhand voelt dat wel als familie. De jongens werkten keihard voor elkaar. We gaven niet op, bleven hard werken. Bij trainingen en in de competitie. Sommige wedstrijden verliepen moeizaam, maar we gingen door. Bijvoorbeeld tijdens de eerste halve finalewedstrijd tegen Zoetermeer. Dat was onze kracht. Alles geven wat we hebben en nooit de hoop verliezen.

Wat inspireerde je om goalie te worden?

Ik begon bij de U8 als speler en moest een keer een wedstrijdje keepen. Daarna heb ik het keepen nooit meer losgelaten. Ik vind het leuk dat je als goalie een speciale positie hebt; je bent namelijk de laatste man.

Zijn er, nu het kampioenschap binnen is, meer doelen die je zelf en met de Tigers wilt bereiken?

We willen natuurlijk een beker erbij en moeten verder bouwen op waar we gebleven zijn en weer kampioen worden. We hebben de kwaliteit en de juiste spelers, dus het is haalbaar. Voor mezelf wil ik goed spelen voor het team.

Welke lessen uit dit seizoen neem je mee naar de voorbereiding van het volgend seizoen?

We moeten alles blijven geven. Natuurlijk zijn er minder moeilijke tegenstanders in de competitie en ik denk dat we wedstrijden tegen die clubs te makkelijk ingaan. Ook dan moeten we fit en sterk voor de dag komen. Dat is een belangrijk doel voor aankomend seizoen.

Verschillende teams zijn behoorlijk gewijzigd. Wordt komend seizoen lastiger?

Veel teams zijn sterker geworden en meer clubs spelen mee in de eredivisie. Voor de competitie is dat leuker. Het niveau wordt komende jaren hoger en dat is geweldig. Zo zijn de wedstrijden nog spannender en komen nog meer mensen kijken. Voor de sporters is het ook veel leuker om wedstrijden te spelen waarin de teams aan elkaar gewaagd zijn.

Zijn er aspecten van je eigen spel waar je aan wilt werken?

Je wilt elk jaar groeien. Als ik een doelpunt tegen krijg, dan analyseer ik dat om het de volgende keer beter te doen. Het is hard werken. Ik heb een goede goalietrainer. Samen kijken we naar de schaatstechnieken, de communicatie in het spel, de puck wegschieten, etc. Dat oefen ik al voor het seizoen begint. Tussen de wedstrijden kijken we naar details die ik kan verbeteren.

Hoe bereid je je mentaal en fysiek voor op een belangrijke wedstrijd als goalie?

Voor een belangrijke wedstrijd heb ik altijd mijn vaste rituelen. Ik slaap goed, begin de dag vroeg, ga dan naar de sportschool en doe daar mijn rekoefeningen. Voor de wedstijd slaap ik even en neem ik tijd voor mezelf.

Krijg je wat mee van de fans als je op het ijs staat?

Als ons team scoort en iedereen juicht geniet ik daar zeker van, maar de focus is op de puck en wat tijdens het spel gebeurt.

Veel teams zijn al bezig met de voorbereidingen voor volgend seizoen. Wat moeten de Tigers doen om de titel opnieuw binnen te halen?

Net als de andere clubs zijn wij hard bezig. Ik denk dat we niet per se iets moeten veranderen. Onze basis is goed. Als we – met hard te trainen en fit blijven – verder gaan waar we waren gebleven, wordt het weer een heel mooi jaar.

In de bekercompetitie spelen jullie eerst tegen Nijmegen. Wat voel je daarbij?

Het is een mooie loting. Nijmegen heeft een paar wijzigingen in de selectie en ik vind het leuk om weer tegen dat team te spelen. Net als in Amsterdam, is er veel beleving in Nijmegen. Het wordt een mooie, spannende pot met twee sterke teams tegen elkaar. Het kan alle kanten nog op, want het is aan het begin van het seizoen.

Wil je nog iets zeggen tegen de fans?

Probeer massaal te blijven komen om ons aan te moedigen, zowel bij de thuis- als uitwedstijden. We zijn jullie heel dankbaar voor de support van afgelopen jaren.

Wil jij Jaimy komend seizoen in actie zien? Koop dan snel een Early Bird seizoenkaart!
De Early Bird actie is geldig tot en met 1 augustus dus profiteer snel van deze mooie kortingsactie!