fbpx

OPZET VERVOLG COMPETITIE

03 februari, 2022

Categorie: 2021-2022 | Nieuws

De competitie wordt na een intermezzo van enkele maanden hervat. Daar horen verschillende wijzigingen in opzet en programma bij. Hieronder leggen we kort uit wat dat betekent voor de Amsterdam Tigers.

Amsterdam speelt verder in de huidige competitie, met de beste vier teams uit Divisie Noord (Amsterdam, Den Haag, Groningen en Leeuwarden) en de beste vier teams uit Divisie Zuid (Breda, Dordrecht, Eindhoven en Tilburg). Het dubbelprogramma (uit- en thuiswedstrijden tegen iedere tegenstander) maakt plaats voor een enkelprogramma, de gespeelde wedstrijden en de huidige stand blijven staan. Amsterdam staat na drie uit drie gewonnen wedstrijden op doelsaldo tweede, Eindhoven gaat met evenzoveel punten aan kop.

De wedstrijd van aankomende zaterdag tegen Breda is omgezet naar een reglementaire 5-0 overwinning en dus volgen nog de competitiewedstrijden tegen Eindhoven (uit, 12 februari), Groningen (thuis, 19 februari) en Tilburg (thuis, 26 februari).

Daarna volgen de play-offs in een best-of-two-serie, waarin bij een gelijke stand overtime en eventueel shoot-outs voor de beslissing zorgen. Daarbij speelt zoals gewoonlijk de nummer 1 tegen de nummer 8, de nummer 2 tegen de nummer 7, enzovoort, waarbij het hoogst gerankte team thuisvoordeel heeft.

De finale bestaat voorlopig uit een best-of-three-serie. Mochten beide teams overeenstemming bereiken met elkaar en de banen voor een best-of-five-serie, dan kan daarvoor worden gekozen.

Bestel hier je tickets voor de thuiswedstrijden.