fbpx

Ruime winst met aanvallend spel

23 december, 2019

Categorie: 2019-2020 | TIGER TALK

De Tigers verlieten afgelopen zondag voor het laatst in 2019 hun thuis. De reis voer naar Den Haag, waar Amsterdam na een gelijk opgaande strijd op kleine achterstand stond. Daarna kwam de machine vol op gang en werd flink vooruit gewerkt.

Amsterdam begon met vloeiend, aanvallend spel. Kansen bleven vooralsnog uit. Door het goede keepwerk van Jeremy Borgman bereikten de Haagse aanvallen hun doel evenmin. Tijdens een powerplay – Den Haag miste een man wegens Crosschecking – kwam Amsterdam iets verder. Lance van Duin kreeg de puck van Michael Mackie-Kwist en gaf een mooie pass aan Ivan Muso, die deze tot goal promoveerde. 0-1.

De tweede periode misten de Tigers opnieuw kansen. Thomas van Wissen brak met assists van Ben Rurup en Joey Wesseling door de Amsterdamse verdediging en zette Hijs op gelijke stand: 1-1. Het antwoord van de aanvallende Tigers bleef uit, tot Konstantin Hostink twee minuten op de Haagse strafbank zat voor Kneeing. John Versteeg trok met Tobias Kathan en Calvin Pohlman op naar de Haagse goal en sloeg munt uit hun voorzetten: 1-2.

Haags beraad in de kleedkamer van Hokij tijdens de tweede rust. De nieuwe aanpak leek te werken. Johan Rurup scoorde de 2-2 uit een assist van Ben Rurup. Een halve minuut later plukte Thomas van Wissen met assists van Jelle Kroneneburg en Ben Rurup ook vruchten van het gewijzigde beleid. De Hagenezen leidden nu ineens met 3-2.

De Tigers bereidden zich voor op een moeizame strijd. Ze hielden het hoofd koel en bleven als team werken. Tobias Kathan rukte met hulp van Ivan Muso als eerste op naar het Hokijdoel en scoorde de 3-3. John Versteeg drukte de assists van Calvin Pohlman en Billy Grapperhaus door voor de 3-4.

De vele lichte tijdstraffen, waar de scheidsrechters soms zelf het overzicht op kwijt waren, pakten gunstig uit voor Amsterdam. Tobias Kathan ging in een powerplay weer op patrouille in het Haagse thuisvak en nam de assist van Mick Vastenhouw aan voor de 3-5. Door te aanvallend spel van de Tigers zag Marvin van Beek datgoalie Jeremy Borgman er alleen voor stond. Hij passte de puck naar Joep de Graaf, die meteen toesloeg: 4-5.

Drie minuten later liep Amsterdam door een raak schot van Donny Pohlman verder uit, 4-6. De assists waren van Ivan Muso en Connor Barette. De machine draaide op volle kracht en Hijs Hokij deed ongewild een duit in het zakje. Jelle Kronenburg had twee minuten oponthoud zonder vervanging wegens Clipping. Michael Mackie-Kwist benutte de lege plek in het Haagse team, met hulp van Mick Vastenhouw pakte hij in zijn shift nog een punt mee voor Amsterdam. 4-7. Een minuut later sloot Calvin Pohlman met een assist van Marino Bakker de avond af. Het werd in de Uithof 4-8. Een mooie eindstand van het laatste optreden buitenshuis in 2019.

De Tigers gaan zaterdag 28 december vanaf 18.00 het jaar uit met een wedstrijd tegen de Nijmegen Devils.