Logo banner

Ruime zege en hattrick voor Tigers

2019-2020 TIGER TALK / 26 november 2019

Koploper Amsterdam trof afgelopen vrijdag hekkensluiter Zoetermeer. Verwacht werd dat de BeNe League-spelers die de Panters kwamen helpen de grootste hobbel zouden zijn, zoals Martijn Geerligs die vorig jaar nog voor Amsterdam uitkwam.

De eerste goal voor de Tigers liet goed zeven minuten op zich wachten. Zeb van Duin kreeg een assist van Jim Vorster. Amsterdam speelde duidelijk beter dan in eerdere wedstrijden, al was het spel soms nog wat slordig. Martijn Geerligs spaarde zijn oud-ploeggenoten niet, drie minuten later was het 1-1. De assist kwam van Alexei Hamming.

Kort daarop ging Calvin Pohlman na een opstootje twee minuten van het veld wegens Roughing. De Tigers ondervonden geen nadeel van de Penalty Kill. Pohlman maakte zijn kortstondige afwezigheid meteen goed: 1-2, Ivan Muso gaf de assist.James Mercer schuwde geen duels en verzilverde de assists van Michael Mackie Kwist en Calvin Pohlman. Het werd 1-3. Vorig seizoen scoorde hij tijdens een oefenwedstrijd tegen de Panters met een lang afstandsschot.Deze avond was zijn debuut na onlangs te zijn teruggekeerd bij de Tigers. Ook John Versteeg, de man die de Tigers vorig jaar zo vaak redde, stond -voorlopig eenmalig- in de Amsterdamse opstelling.

Op de valreep van de eerste periode legde de scheidsrechter Calvin Pohlman straffen van vijf en twintig minuten op wegens Checking to the Head. Voor Pohlman stopte de partij. Lance van Duin zat al twee minuten op de bank, waardoor de Tigers de eerste elf seconden van de tweede periode met drie man speelden. Het bracht Amsterdam niet in de problemen.

De twee en tien minuten tijdstraf die Bryan Hoogenraad voor Boarding kreeg wel. De Tigers speelden weer met twee man minder en hadden opnieuw last van Martijn Geerligs, die de assist van Chris Toonen benut. 2-3. De Tigers, even weer compleet, raakten wederom twee minuten een man kwijt. Het belemmerde Connor Barette niet met een assist van Julian Berteling de Tigers verder op voorsprong te zetten. Barette scoorde nogmaals op haast identieke wijze, uit assists van Berteling en Donny Pohlman: 2-5.

Door een rare manoeuvre die gelukkig uitpakte verstoorde Bas van Dalen op eigen kracht de orde in het Amsterdamse thuisvak. 3-5. Zes en een halve minuut later maakte Zeb van Duin met hulp van Mick Vastenhouw en Kalle Pirinen op curieuze wijze een punt. Iedereen miste even de puck, die al over de goallijn lag: 3-6. De beurt viel weer aan Amsterdam. Michael Mackie-Kwist gaf aan en Julian Berteling scoorde met een schot in de linkerbovenhoek: 3-7. De Tigers en hun aanhang gingen tevreden de rust in. Coach Ondrej Kratky hield nog een slag om de arm.

De derde periode was net begonnen toen James Mercer met assists van Ivan Muso en Rocco van Hoorn de Tigers op nog grotere voorsprong zetten. Vervolgens speelde Billy Grapperhaus de voorzetten van Lance van Duin en Jim Vorster in de Pantergoal. 3-9, dubbele cijfers kwamen in zicht. Jochem van Vliet probeerde er met de assists van Axel Lahtinen en Alexei Hamming nog wat van te maken voor Zoetermeer. Zijn goal betekende de 4-9.

Veel haalde dat niet uit, James Mercer kreeg wederom assists van Ivan Muso en Rocco van Hoorn en zette met zijn hattrick de stand op 4-10. Met nog tien minuten op de klok was toen de toon al lang gezet. Nijs Hille ging langs bij de Pantergoal en Billy Grapperhaus vergezelde hem met de assist. Het stond door zijn goal inmiddels 4-11. John Versteeg schaatste met assists van Ivan Muso en James Mercer dezelfde kant op. De goalie van Zoetermeer heette Versteeg welkom in zijn eerste wedstrijd van dit seizoen en de routinier mocht op de valreep de 4-12 aantekenen. Met deze stand gingen de Tigers naar huis en ze kunnen terugkijken op een partij die ze op wat schoonheidsfouten na goed onder controle hadden.

Zaterdag 30 november hebben de Tigers thuis in de Jaap Edenhal een afspraak met de Yeti's uit Breda. Waarschijnlijk wordt dit een zwaardere dobber voor Amsterdam.