Logo banner

Tigers blazen Smoke Eaters van het ijs.

2019-2020 TIGER TALK / 18 november 2019

De Tigers staken afgelopen zaterdag de rivieren over voor een ijsstrijd in Geleen tegen de Smoke Eaters en keerden terug met een 0-9 winst. Dat ze zouden winnen stond eigenlijk wel vast. De vraag was alleen hoe ruim.

Wie de standen erop naslaat kon van tevoren inschatten dat de wedstrijd in Geleen geen spannende zou worden. De Tigers wonnen tot nu toe zes van de acht gespeelde wedstrijden en staan op de eerste plek in hun poule. Geleen blijft steken op de een na laatste plaats. Zij verloren zes van de acht partijen.

De wedstrijd was net een halve minuut gaande toen Tobias Kathan Ivan Muso een voorzet gaf: 0-1. Het duurde tien minuten voordat Muso opnieuw raak schoot, ditmaal met hulp van Rocco van Hoorn en Calvin Pohlman. Een halve minuut later maakte Donny Pohlman het 0-3. De rest van de periode (en wedstrijd) verlieten de Smoke Eaters nauwelijks hun thuisvak.

Het bleef druk rondom de goal van Geleen. Na bijna vier minuten spelen in de tweede periode zette Calvin Pohlman de stand op 0-4. De assists waren van Rocco van Hoorn en Ivan Muso. De volgende goals waren van de nieuwe talenten van dit seizoen. Nijs Hille en Sam van Duin gaven aan, Mick Vastenhouw rondde het af. Precies twee minuten later vond Luca van der Genugten met assists van Billy Grapperhaus en Kalle Pirinen de weg naar de Smoke Eaters' goal. Voor de administratie: 0-6.

De beurt viel enkele minuten later opnieuw aan Van der Genugten. De assists waren van Mick Vastenhouw en oudgediende Tobias Kathan: 0-7. Sam van Duin sloot met Ivan Muso, die tijdens een powerplay de assist gaf, de tweede periode af. 0-8. Met nog geen tien schoten richting zijn goal had Jacob van Duin een rustige avond in het Amsterdamse doel.

Met drie en vijf goals in de eerste en tweede periode is het voor de hand liggend dat Amsterdam het doelsaldo bleef verhogen. Dat gebeurde nog een keer. Met een assist van Julian Berteling maakt Donny Pohlman het 0-9. Een stand om rustig mee naar het eind te spelen. Amsterdam koos daarvoor en liet het Eaters-goal verder voor wat het is. Wellicht om energie te sparen voor de krachtmeting met de Zoetermeer Panters komende vrijdag. Echt nodig is dat niet. De Panters staan onderaan in de poule en wonnen nog geen wedstrijd.

Moraal van het verhaal: Amsterdam versloeg met gemak de Smoke Eaters, waarschijnlijk was de reis daarheen vermoeiender. Sommige wedstrijden gaan gewoon voorbij. Meest spectaculair was de tien en twee minuten tijdstraf voor Lance van Duin wegens Boarding.

De Tigers spelen zaterdag 30 november in eigen huis tegen de Yeti's uit Breda, die op de derde plek in hun poule staan.