fbpx

Tigers tot de play-offs verzekerd van eerste plaats

13 januari, 2020

Categorie: 2019-2020 | TIGER TALK

Om hun koppositie veilig te stellen moesten de Tigers langs bij de Unis Flyers, de nummer twee in de competitie. Amsterdam had het zwaar tegen de fysiek sterke Flyers, maar kreeg door goed teamwork de wind eronder in Heerenveen.

De Tigers gingen met een uitgedunde ploeg het ijs op. James Mercer en John Versteeg waren niet van de partij en Lance van Duin, Bryan Hoogenraad en Mick Vastenhouw zaten met blessures aan de kant. De dominerende Flyers zetten zoveel druk dat de overige vijftien Tigers weinig anders restte dan te verdedigen. Goalie en man of the match Jaimy Missler was op het ergste voorbereid en beschermde zijn post tegen meerdere een op een doelschoten uit het Heerenveense kamp. Twee minuten voor rust wijzigde het draaiboek, Julian Berteling vloog met assists van Jasper Jaspers en Zeb van Duin langs de Flyers en zette de Tigers op voorsprong: 0-1.

De Tigers klauterden op in de tweede periode en voerden gaandeweg de boventoon. Na een kleine kettingbotsing tussen de teams gingen Calvin Pohlman en Michael Mackie-Kwist met minor penalties naar de Amsterdamse strafbank wegens Crosschecking en Roughing. Dave van den Bos en Jeremy ten Brink zaten voor het tweede vergrijp op de strafbank van Heerenveen. De rest van de periode bleven de strafbanken van beide ploegen leeg. De goals niet. Zeb van Duin zag een opening en handelde kordaat: 0-2. Goed vijftien seconden later kwamen de Flyers met een tegenoffensief. Frits Doop scoorde uit assists van Tony Demelinne en Rob Hoekstra de 1-2. De weinige, maar gevaarlijke kansen die de Flyers kregen bleven onbenut door het snelle handelen van Missler.

Amsterdam ging op dezelfde voet verder in de derde periode en hield de controle. Zeb van Duin wrong zich nogmaals door de defence van Heerenveen en verruimde het voordeel: 1-3. Dankzij Jaimy Missler ontsnapten de Tigers opnieuw aan gevaarlijke tegenacties van Heerenveen, dat in de laatste minuten de goalie voor een speler verwisselde. Joey de Jong maakte met assists van Tony Demelinne en Frits Doop het tweede punt voor de Flyers. De Tigers hielden vast aan de 2-3 en speelden met verdedigend spel naar het eindsignaal.

Amsterdam is nu verzekerd van de eerste plek en heeft daardoor vrij van de eerste ronde in de play-offs. Dat geeft het team rust om zich voor te bereiden op het treffen met gevaarlijke concurrent Eindhoven, dat in de andere poule op de eerste plaats staat. Eerst spelen de Tigers zondag 19 januari om 18.00 tegen de Tilburg Trappers.