Logo banner

Woest spel sneeuwmannen schrikt Tigers niet af

2019-2020 TIGER TALK / 5 december 2019

Foto - Yolanda Simarro

Na drie weken afwezigheid speelden de Tigers afgelopen zaterdag thuis tegen de Yeti's. Een wedstrijd die kalm begon ontaardde in een yetilawine die de Tigers zonder problemen doorstonden.

Beide teams broedden op een plan in een vlot verlopen eerste periode, die zich voornamelijk in het thuisvak van het niet complete Yetiteam afspeelde. Vier sterke sneeuwmannen ontbraken. De Tigers wisten elkaar nog niet te vinden. Kansen haalden het net niet. De Yeti's speelden op de counter, maar sloegen geregeld over de puck heen, die daarop weer in Amsterdamse handen viel. Toch was de Amsterdamse goal gevuld toen de klok op 16:04 stond. Niet met de puck, wel met Calvin Pohlman. Hij hield vlak daarvoor een gevaarlijke aanval van Breda tegen.

Op de tribunes was de algehele verwachting dat Amsterdam in de tweede periode snel raak zou schieten. Dat liet nog even op zich wachten, al namen de Tigers direct het initiatief en hielden ze de controle. In de zesde minuut was het bijna zover, bijna een minuut verder weer. Twintig seconden later was dankzij Tobias Kathan de derde keer scheepsrecht voor de Tigers: 1-0. Kort daarop maakte Michael Mackie-Kwist het tweede punt.

Dat de eerste goals zonder assists waren gemaakt kon zomaar komen door het counterspel van de Yeti's. Breda hield ook rekening met die mogelijkheid en zette vaker in op alleen verdedigen. Meer dan tijdstraffen leverde dat ze niet op. Hun defensie was tijdens de powerplay niet bestand tegen de assists van Bryan Hoogenraad en Donny Pohlman, die Mackie-Kwist promoveerde tot goal. 3-0. De betrekkelijke rust in de wedstrijd bleek kalmte voor de (sneeuw-)storm. De Yeti's probeerden met hard fysiek spel aan de bak te komen en zochten daarbij de grenzen.

Aan het begin van de derde periode ontpopten de Yeti's zich tot sneeuwmonstertjes. De Tigers gromden terug. Door het harde spel was het wachten op de eerste ongeregeldheden. Die kwamen na iets meer dan vijf minuten. De strafbankdeuren aan Bredase zijde van het veld gingen het vaakst open, genoeg keer voor een dubbele powerplay voor Amsterdam waarin Calvin Pohlman met hulp van Connor Barette scoorde. 4-0.

Uit een soloactie van de even aan de aandacht van de Tigers ontglipte Yeti Bob Teunissen viel niet alleen de eerste en enige goal van Breda: twee van zijn ploeggenoten konden doorschaatsen naar de strafbank, net als twee Tigers. Door de gespannen verhoudingen bleef een reeds besliste wedstrijd spannend voor het publiek.

Met nog bijna vier minuten speeltijd ging weer een -inmiddels dolle- Yeti naar de kant. Rocco van Hoorn profiteerde tijdens de powerplay van de assists van Calvin Pohlman en Tobias Kathan. Het stond 5-1. De Tigers wonnen terecht en speelden een wedstrijd die ijshockey een prachtsport maakt om naar te kijken.

7 december gaan de Tigers naar Utrecht om voor de tweede keer dit seizoen het vuur van de Dragons te blussen. Zaterdag 14 december komen de OrangeGas Capitals uit Leeuwarden naar Amsterdam. Zij staan momenteel op de vierde plek in de poule.