fbpx

AMSTERDAM Tigers maken de dienst uit in het Thialf stadion

22 oktober, 2023

Foto’s: Tamara Failé

Na een spannend thuiswedstrijd tegen de Nijmegen Devils vorige week, traden de Tigers zaterdag aan in Heerenveen voor een ontmoeting met de Unis Flyers. Amsterdam steeg door de spectaculaire overwinning op de Devils naar de vierde plek, Heerenveen legde het af tegen de Dordrecht Lions en bezet de zesde plaats.

Hoewel Amsterdam in de rustig gespeelde eerste periode de partij leidt met 13 om 7 doelschoten is het overwicht niet sterk genoeg om punten te halen. Beide teams gaan met een lege scorelijst de rust in.

De Tigers stoken het vuur op na de pauze en ondervinden nauwelijks hinder van de Heerenveense aanvallen in het thuisvak. De dubbele minor penalty voor highsticking brengt de ploeg evenmin het nauw. Nog geen minuut later vallen aan Flyers-zijde tijdstraffen voor slashing en unsportmanslike conduct, waardoor de Amsterdamse gasten met een man meer op het ijs staan. Alberts Kirsons sleept er de eerste goal van de avond uit, 0-1. Alexander Karol laat er geen gras over groeien en verruimt de Amsterdamse voorsprong met een tweede treffer. Ook met een man minder op het ijs passeert Samu Poutanen de doellijn van de thuisploeg, 0-3. De nieuwkomers van dit seizoen hebben duidelijk een klik met elkaar en zorgen regelmatig voor een positieve bijdrage aan het Amsterdamse krediet.

Dat nummer vier voor Amsterdam gaat vallen bestaat geen twijfel over, vraag is alleen wanneer. Het antwoord komt in de 38e minuut van Alberts Kirsons als Heerenveen met een man meer speelt. Zijn tweede punt is ook de tweede assist van Alexander Karol, die vorige week vijf keer aangever was. Ondanks dat Heerenveen even later tijdens een powerplay ook een punt op het scorebord bijschrijft, trekt Amsterdam met 6 om 14 doelschoten nog steeds met ruime overmacht de kar.

Terwijl de Flyers de schade proberen weg te werken, zijn de Tigers erop uit het doelsaldo in een al gewonnen wedstrijd op te hogen. Lance van Duin en Samu Poutanen slagen daar in, 1-6. Amsterdam domineert ook in het aantal tijdstraffen, de aan Heerenveen opgelegde sanctie, een game penalty wegens kneeing bij Alexander Karol, pakt een stuk hoger uit. Vraag is of Karol volgende week voldoende is hersteld om van de partij te zijn. De Flyers lijken het voor gezien te houden en de Tigers rest weinig anders dan de partij rustig uit te rijden en met een verdiende 1-6 zege huiswaarts te gaan.

Volgende week zaterdag neemt Amsterdams eerste team het in de bekercompetitie op tegen het BeNe-Leagueteam van Den Haag. De tweede ontmoeting tegen Hijs Hokij is een dag later in Den Haag. Op 4 november komen de Yeti’s uit Breda naar de Jaap Edenhal.