fbpx

Amsterdam Tigers wint van Smoke Eaters Geleen

09 oktober, 2023

Nadat de Amsterdam Tigers de eerste uitwedstrijd van het seizoen nipt verloren van de Zoetermeer Panters stond zaterdag de tweede uitwedstrijd op het programma, tegenstander zijn de Smoke Eaters uit Geleen. Waar Amsterdam op zoek is naar de punten uit een uitwedstrijd, zijn de Smoke Eaters op zoek naar revanche voor de wedstrijd tegen de OG Capitals uit Leeuwarden die ze met 14-0 verloren vorige week. Hen is er alles aan gelegen om een herhaling van deze cijfers te voorkomen. Opvallend was het ontbreken van een aantal vaste waardes aan Amsterdamse zijde, onder andere Alexander Karol, Marino Bakker en Stef Overweg zijn niet mee afgereisd naar Geleen.

Tijdens de eerste periode valt al vrij snel de eerste straf voor Geleen, halverwege de 2e minuut spelen ze verder met 4 man maar verzuimt Amsterdam om de Powerplay te benutten en de 0-1 op het bord te zetten. Enkele minuten later is het echter wel raak, tijdens de 6e minuut opent Lance van Duin de score en maakt zijn eerste goal van dit seizoen. Nog geen vier minuten later wordt de Amsterdamse voorsprong verdubbeld door Alberts Kirsons, de 0-2 is een feit. Tijdens de 15e minuut weet Geleen aan te haken, Sem Creuwels maakt de 1-2 en er gloort weer hoop voor de Smoke Eaters. Deze hoop verdwijnt als sneeuw voor de zon als Luca van der Genugten de afstand voor Amsterdam weet te vergroten naar 1-3, tevens de stand waarmee de teams de rust ingaan.

Waar in de 1e periode de straffen voornamelijk aan Geleense zijde plaatsvinden gaat het in de 2e periode vrijwel gelijk op en blijft het relatief rustig. Amsterdam weet in de 33e minuut de score uit te breiden naar 1-4, doelpuntenmaker is Billy Grapperhaus die net als Lance van Duin zijn eerste goal van het seizoen maakt.

Ook in de derde periode blijven de vele goals waar de Amsterdamse aanhang op hoopt uit. Nadat captain Calvin Pohlman een game krijgt voor crosschecking en daardoor vermoedelijk de wedstrijd tegen de Devils uit Nijmegen volgende week in eigen huis moet missen, weet Samu Poutanen nog een goal mee te pikken en maakt de 1-5 voor Amsterdam. Met deze eindstand zijn beide teams geslaagd in hun opzet, de Tigers nemen de punten mee terug naar Amsterdam en de Smoke Eaters hebben een herhaling van de wedstrijd tegen Leeuwarden weten te voorkomen. Goalie Lars Veltman die zijn debuut maakt in de eredivisie mag zich namens Amsterdam Man of the Match noemen.

Helaas voor de Smoke Eaters weinig tijd om deze wedstrijd te vergeten, want zondag mogen ze gelijk op bezoek bij de Unis Flyers in Heerenveen. De Tigers mogen van een weekje rust genieten en zich voorbereiden op het bezoek van de Nijmegen Devils in Amsterdam op 14 oktober, puck drop om 17:45.