fbpx

BESTELLING NIET LEVERBAAR

19 november, 2018

De laatste periode winnen in een duel waar je al ruim achter staat. Daar heb je geen boodschap aan. Toch is dat wat er gebeurde in het weekend online supermarkt Picnic voor het eerst hun opwachting maakten als nieuwe hoofdsponsor. Gevolg was dat de gewenste punten niet mee de tas in konden.

Het was op vrijdagavond weer eens Amsterdam tegen Den Haag. Altijd boeiend, zo ook deze keer. Helaas waren de Tigers al snel uitgewinkeld in de hofstad. Na de eerste periode keken de mannen al tegen een grote achterstand aan. Pas halverwege de wedstrijd deed Amsterdam wat terug, maar bouwde Hijs de voorsprong daarna toch verder uit. Ook de eerste goal van de laatste periode was voor de gastheren. Gelukkig konden de Tigers in het restant hun rug nog rechten en de score met drie goals wat dragelijker maken. Dat er nog wat enkele opstootje waren was evident met een Den Haag – Amsterdam. Edoch, nul punten.

Een dag later konden we de spelers wederom helaas niet om een boodschap sturen. De grote baas van de nieuwe sponsor was speciaal
naar de Edenhal gekomen en mocht ook nog de eerste puck op het ijs werpen. Door deze festiviteiten en het feit dat de opblaastijger de
boarding had ontwricht begon de wedstrijd al een stuk later. Pech vooraf dus, maar in het begin ging het tijdens de wedstrijd tegen Nijmegen gewoon door. Binnen vijf minuten lag hij er al weer in, dat was nog sneller dan in Den Haag een dag eerder. De maker van de tweede Nijmeegse goal zal de Picnic-directeur als muziek in de oren hebben geklonken. Bij zijn bedrijf zijn er ook de nodige Wijnen te vinden. Een geintje tussendoor is altijd leuk, iets wat de wedstrijd steeds minder werd. Nog in periode 1 lag de derde goal achter de Amsterdamse goalie.

In de daaropvolgende periode gingen de Devils vrolijk verder. Al snel lagen de 4 en 5-0 in het mandje van de Tigers, ondanks een goaliechange. Ik mag toch hopen dat de Picnic-baas toen zichzelf niet heeft lopen afvragen waar hij aan begonnen was. Halverwege de wedstrijd plofte ook nog een zesde in het net. Enkele weken eerder werd het 0-7 voor de beker, maar in dit tempo zou het nog veel erger hebben kunnen worden. Nijmegen is namelijk sowieso wel op dreef met 13 goals tegen Mechelen een week eerder en 11 goals een dag eerder tegen Geleen. Gelukkig werden de Tigers ook nog wat sterker, wat resulteerde in een powerplaygoal van captain Calvin Pohlman. Met 1-6 werd de tweede periode besloten.

Zoals al eerder gezegd won Amsterdam de laatste periode. Een rappe goal van Connor Barette leek het startsein voor een grandioze comeback, maar het kwam er niet van. Zelfs niet toen Ivan Muso in ondertal nog de 3-6 aantekende. Ondanks dat er toen nog ruim tien minuten te spelen waren liet Nijmegen het niet verder komen dan dat. Ondanks dat het op voorhand al twee lastige wedstrijden leken te zijn, en ze dit achteraf dus ook bleken, gaven de laatste periodes nog wel wat aanknopingspunten. De komende tijd zullen de Tigers verder moeten gaan met punten sparen.

Daarvoor is Leuven aanstaande zaterdag een mooie kans. Op ons lijstje staan drie punten die moeten worden gehaald. Leuven is namelijk ook een concurrent voor de play-offs, net als Mechelen laatst. Voordeel is wel dat de mannen in de komende drie weken steeds maar een duel per weekend hebben en ze zich daar volledig op kunnen richten. Dit is iets waarvan is aangegeven dat het gewenst is. Nu dan ook nog het gewenste resultaat, zodat de volgende bestelling wel geleverd kan worden. Tot zaterdag!