fbpx

Tigers staan kans op beker af aan Den Haag

30 oktober, 2023

Zaterdag verloren de Tigers de eerste van twee wedstrijden in de kwartfinale thuis met 3-7 van het Haagse Bene-leagueteam. Zondag volgde de herkansing in De Uithof.

In de eerste minuten van de tweede wedstrijd om de beker trekt de kleine bezetting van het Tigerteam tamelijk gelijk op met Hokij. Als de negende minuut net is ingegaan komt er een kink in de kabel waar de Haagse thuisploeg een punt uit sleept, 1-0.  Amsterdam blijft flink weerstand bieden en heeft soms een tegenaanval, al verplaatst de wedstrijd zich meer naar het thuisvak.

Kort voor rust slaat Hokij met een tweede raak schot munt uit een powerplay , 2-0.
Veertien seconden na rust is het opnieuw prijs voor de gastheren en lijkt het lot van de Tigers bezegeld. Een krappe twee minuten later loopt de teller van Den Haag uit naar 4-0, nummer vijf valt in de vijfentwintigste minuut. Een speler van de thuisploeg zit dan op de strafbank voor interference.

Het verloop van de wedstrijd lijkt op dat van gisteren toen Amsterdam pas na 0-7 achterstand met drie goals terugsloeg.  Tigers in het nauw maken nu eenmaal grote sprongen.
De Amsterdamse stappen die vanavond worden gemaakt zijn klein, voor de tweede pauze schrijft Hokij nog drie punten bij, waarvan Ă©Ă©n tijdens een powerplay. Tussen de achtste en negende Haagse goals benut Nijs Hille de assist van Alberts Kirsons om ook de Tigers op het scorebord te zetten, 9-1.

Grootste verschil met de twee voorgaande periodes is dat Hokij  van negen naar elf punten stijgt. Vooraf stond vast dat Amsterdam niet vol inzette op de bekerfinale omdat het halen van de eindstreep in een ongelijke competitie vrijwel nihil is, de Bene-league competitie heeft een onevenredig hoger niveau dan de eredivisie. Toch zou, net als in de derde periode de avond daarvoor, meer tegengas leuk zijn geweest.

De Tigers stappen uit de race om de beker, Den Haag, Unis Flyers en Snackpoint Eaters – allemaal Bene-leagueteams – zetten de strijd voort. Zo ook de OG Capitals uit Leeuwarden. Als enige niet Bene-leagueteam versloegen zij de Sweetlake Panters Zoetermeer die deze competitie dit seizoen verlieten en zich hebben aangesloten bij de eredivisie.

Zaterdag 4 november vervolgen de Tigers hun weg op het ijs in een thuiswedstrijd tegen de Yeti’s uit Breda.