fbpx

Amsterdam Tigers veroveren plek in de top 3

05 november, 2023

Foto’s: Ton Thomassen

Vorige week hadden de Amsterdam Tigers met twee wedstrijden tegen het Haagse Bene-Leagueteam een leerzame snuffelstage. Zaterdag keerden ze thuis terug in de eredivisie en kwamen de Yeti’s Breda langs. Met vier keer winst en eenmaal verlies schaatsten de Tigers zich naar de vierde plek. De sneeuwmannen uit Breda sluiten de rij met vijf keer verlies.

De Tigersupporters zien hun ploeg in een wederom volle Jaap Edenhal met enige aarzeling aan de wedstrijd beginnen. Een paar kopstukken ontbreken, de wel aanwezige oudgedienden blijven op de achtergrond. De nieuwkomers van dit seizoen krijgen zo gelegenheid ervaring op te doen.

Door slordigheid van de Amsterdamse verdediging komen de Yeti’s tot verbazing van het publiek op 0-1 voorsprong. Ondanks grote Amsterdamse druk op de Bredase defence en goalie volgt de gelijkmaker van Samu Poutanen pas in de 15e minuut als zijn team een powerplay heeft.

Twee seconden voor de eerste rust krijgt een Yeti een minor penalty voor tripping, waardoor de Tigers met een man meer aan de tweede periode beginnen. De stand op de teller blijft gelijk. De volgende powerplay levert door het tweede rake schot van Samu Poutanen wel een punt op, 2-1. Anders dan bij de overige goals valt het derde Amsterdamse punt van Billy Grapperhaus als beide teams met vijf man spelen. Defence Lars Kan uit het U23-team debuteert vanavond en geeft samen met Calvin Pohlman de assist. Ook met een man op de strafbank leidt Amsterdam de partij, de vierde goal is van Alexander Karol.

In de 46e minuut laat de Yeti-goalie zich uit zijn doel lokken. De dit jaar in Amsterdams eerste team begonnen Stijn Knoop slaat snel toe met de vijfde treffer voor de Tigers, die tijdens hun vijfde powerplay valt en voortkomt uit de derde assist van Nijs Hille in deze wedstrijd. Ook de Amsterdamse doelman verlaat even zijn post, de ferme duik en glijpartij van Jamie Missler verijdelt op prachtige wijze een tweede goal voor Breda. Een ruime drie minuten voor het eindsignaal besluit Alberts Kirsons de avond met de 6-1.

De vraag of de wedstrijd voor de Tigers een springplank naar een plek in de top drie zou zijn is in hun voordeel beantwoord, al zou de winst met beter spel in de eerste periode waarschijnlijk nog ruimer zijn geweest.   Amsterdam speelt volgende week op de Vechtse Banen Utrecht tegen de Dragons en zaterdag 18 november in de Jaap Edenhal tegen de Red Eagles ‘s-Hertogenbosch.