fbpx

TIGERS TRIOMFEREN IN TOPDUEL

10 november, 2019

Categorie: 2019-2020 | TIGER TALK

Meestal houden wedstrijden tussen de Amsterdam Tigers en de Heerenveen Flyers het publiek tot de laatste seconden in hun greep. Deze avond keken de toeschouwers in een goed gevulde Jaap Edenhal wederom met ingehouden adem toe.

Het spektakel was net begonnen toen Heerenveen letterlijk onthand raakte. Rick Neef ging met zijn arm door het plexiglas van de boarding en kwam vast te zitten. Een paar minuten later beet een altijd snelle Ivan Muso met assists van Nijs Hille en Calvin Pohlman het spits af voor Amsterdam, dat de zaken duidelijk beter op orde had dan tijdens vorige wedstrijden. 1-0.

Heerenveen reageerde een goeie acht minuten later. Jari Hiemstra spon garen met de assists van Tony Demelinne en Joey de Jong: 1-1. De ijzersterk spelende Demelinne bleef de rest van de wedstrijd de grootste zorg voor Amsterdam. Een gestrekte en meters over het ijs glijdende Tobias Kathan voorkwam kort daarop erger voor de Tigers door de puck naar veiliger oorden te brengen. Ondanks een dubbele powerplay voor Amsterdam hield goalie Robby den Edel zijn post schoon. Aan Amsterdamse zijde van de baan had Jacob van Duin eveneens de regie in zijn goal.

In de tweede periode namen de Tigers, die de puck vaker in bezit hadden en meer kansen kregen, weer het voortouw. Connor Barette scoorde met de assist van Billy Grapperhaus de 2-1. Tony Demelinne gebruikte de assists van Wesley Zoutman en Joey de Jong voor de gelijkmaker: 2-2. De Tigers haalden wel een punt uit hun volgende powerplay. Na twee bijna-goals zette Jim Vorster met assists van Calvin Pohlman en Tobias Kathan Amsterdam weer op voorsprong. In de achtenderstigste minuut was het opnieuw net niet raak. De sfeer op het ijs werd iets grimmiger, al bleef het bij kleine incidenten die snel werden gesust door teamgenoten.

De eerste negen minuten van de derde periode verliepen rustig, maar waren kalmte voor de storm. Wesley Zoutman duwde Connor Barette hard in de rug, die daardoor bijna in de spelersbench van Heerenveen werd gelanceerd. De scheidsrechter stuurde Zoutman twee en tien minuten naar de strafbank voor Checking from Behind. Tiger Marino Bakker kreeg het aan de stok met Uniflyer Lennart Vosmer. Beiden koelden aan de kant af wegens Roughing.

Waar Amsterdam keihard streed om de voorsprong te vergroten, zette Heerenveen alles op alles om de stand gelijk te maken. De aan elkaar gewaagde teams tartten elkaar tot het uiterste en gaven een wedstrijd waar je als publiek op hoopt. Met nog bijna twee minuten speeltijd nam Heerenveen een time-out. Amsterdam speelde met drie tegen vijf man nadat Tobias Kathan ook op de strafbank zat en de Uniflyers de strijd zonder goalie voortzetten. Amsterdam was even later terug bij af. Tony Demelinne maakte met assists van Jeremy ten Brink en Pim van der Meulen het derde punt voor Heerenveen. Het betekende dat de wedstrijd zou worden beslist in overtime.

En in die overtime bleek Zeb van Duin de grote man. Hij was het die Amsterdam onder een oorverdovend lawaai met een break-away naar de overwinning soleerde. Door de benen van de keeper maakte hij de beslissende 4-3. Een enorme ontlading in de Jaap Edenhal was het gevolg.

De Tigers speelden hun beste thuiswedstrijd van dit seizoen en lieten hun aanhang met een goed gevoel naar huis gaan. Ze hadden een waardig tegenstander aan Heerenveen, maar behouden hun eerste plek. Soms zijn er van die wedstrijden waar je de rest van het weekend van nageniet. Dit was er zo een.

De komende weken zijn de Tigers van huis. Ze spelen 16 en 22 november in Geleen en Zoetermeer en keren op 30 november terug in de Jaap Edenhal.