fbpx

Tigers verdrijven Devils uit Jaap Edenhal

30 december, 2019

Categorie: 2019-2020 | TIGER TALK

De Tigers speelden in een stampvolle Jaap Edenhal hun laatste wedstrijd van 2019. De strijd tegen de Nijmegen Devils was vurig en had ijzingwekkende momenten.

Beide ploegen gingen meteen vol gas. Na slechts negentien seconden speeltijd opende de Amsterdamse strafbankdeur voor Calvin Pohlman, die twee minuten gedwongen rust had voor Unsportsmanlike Conduct. Weer negentien seconden later zat Dave Stappershoef op de strafbank van Nijmegen wegens Hooking. De toon was gezet en veranderde niet. Incidenten volgden elkaar rap op, al dan niet bestraft met minor penalties.

De korte rust deed Pohlman goed. Na het verlaten van de strafbank maakte hij met een assist van de uit het U19-team afkomstige Zebediah Oware het eerste punt voor de Tigers: 1-0. Ondanks dat de Devils hun thuisvak nauwelijks uitkwamen scoorde Amsterdam daarna niet. Tijdens een powerplay rondde Dylano Bijsterbosch met voorzetten van Rick van Haren en Dave Stappershoef een aanval van Nijmegen succesvol af: 1-1.

De Tigers bleven vuren op het doel van Nijmegen. Na een prachtig schot van Donny Pohlman in de veertiende minuut vloog de puck een paar centimeter boven de linkerhoek. De Devils grepen mis bij de door Jaimy Missler beschermde Tigers-goal. Hij sloot zich onlangs weer aan bij het team. Op de valreep ontstond heibel bij het Devils-doel. Nijmegen moest van goalie wisselen. Maarten Naeff werd van het veld gestuurd voor Head-Butting. Hij mist twee wedstrijden. De straf voor Amsterdam viel lager uit; John Versteeg kreeg twee minuten voor Interference.

De Tigers voerden in de tweede periode nog steeds de boventoon. Rocco van Hoorn maakte uit assists van Connor Barette en Noah Smits de 2-1. Daarna drukte het team niet door en maakte Floris Vooren met een voorzet van Dave Stappershoef de stand gelijk voor de Devils: 2-2. Goed tien minuten later schoot Zeb van Duin Amsterdam weer op voorsprong: 3-2. Een mooie aanval van John Versteeg leverde bijna nog een punt op. Michael Mackie-Kwist verdedigde iets te fanatiek, waardoor de Devils een penaltyshot kregen en Dylano Bijsterbosch de stand gelijkzette: 3-3. Het spel werd rommeliger. En venijniger. De Nijmeegse strafbank was vaker bezet, maar de Tigers lieten zich soms te veel leiden door het duivelse spel van hun tegenstanders, die inmiddels des duivels waren.

De laatste twintig minuten bleef het een komen en gaan op de strafbank. Amsterdam hield meer puckbezit. Door onophoudelijke aanvallen was het volgende punt onvermijdelijk. Voor een uitzinnig publiek sloeg Connor Barette toe met assists van Donny Pohlman en Rocco van Hoorn: 4-3. De Devils leken verdreven, ze vonden vooral de weg naar de penaltybox. Dankzij een assist van Van Hoorn verruimde Calvin Pohlman tijdens een powerplay het voordeel van Amsterdam. Hij maakte de 5-3.

De conflicten op het zwaarbevochten ijs escaleerden. Door een resterende speeltijd van ruim twee minuten en tijdstraffen van tien minuten wegens boarding gingen Tiger Marino Bakker en Devil Peter Vissers eerder naar de kleedkamer. Nijmegen speelde met meer man verder – Sam van Duin zat nog een minor penalty voor Tripping ui t- en rukten op naar het Amsterdams doelgebied. Dave Stappershoef gaf aan en Mitchel van Holten mikte raak: 5-4. Anderhalve minuut later eindigde de zoemer een prachtige wedstrijd waarin Amsterdam baas in eigen huis bleef.

Nu de Devils zijn verslagen, zijn alle ogen gericht op die twee andere lastige tegenstanders, Dordrecht en vooral Eindhoven. Met de play-offs in aantocht is het alleen nog een kwestie van tijd voordat de Tigers deze teams opnieuw tegenkomen.

Zaterdag vier januari gaan de Tigers thuis het nieuwe jaar in met GIJS Groningen. Alvast een fijne jaarwisseling en de beste wensen voor 2020.