fbpx

Tigers zitten Panters op de hielen na overwinning tegen Eagles

19 november, 2023

Zaterdag troffen de Tigers in een bomvolle Jaap Edenhal de Red Eagles uit Den Bosch. Hoewel Amsterdam het met zeven keer winst op rij beter doet dan de nummer zeven in de competitie, verweerden de Bossche Eagles zich kranig. De levendige aankondigingen van de nieuwe, Amerikaanstalige speaker gaf de wedstrijd een extra dimensie.

De Tigers nemen in de eerste minuut het voortouw. Alexander Karol doet het voorbereidende werk, Tobias Kathan – hij draait inmiddels zijn negende seizoen in Amsterdam – rondt af met de 1-0. Topscorer Samu Poutanen, dit seizoen de topscorer in de competitie, maakt acht minuten later de 2-0 en krijgt daarbij hulp van Nijs Hille.

Kort voor rust lopen de Eagles onverwacht in met twee punten, weer terug op het ijs reageert Alberts Kirsons met de derde goal voor de Tigers. Samu Poutanen en Alexander Karol staan hem bij. Even lijkt de wedstrijd een herhaling van zetten. De Red Eagles trekken wederom vlak voor rust bij met een punt en kort na de onderbreking luidt Amsterdam nogmaals de bel. Lance van Duin en Calvin Pohlman – hij speelt zijn tiende seizoen  bij de Tigers eerste team – geven aan en Billy Grapperhaus voltooit de missie, 4-3.

De wedstrijd schuift gaandeweg op naar het Bossche thuisvak. De Amsterdamse goalie Lars Veltman beleeft een relatief rustig laatste kwartier en krijgt geen punten meer tegen. Zijn Bossche functiegenoot is tijdens een Amsterdamse powerplay niet opgewassen tegen een aanval van Alberts Kirsons en Tobias Kathan die Nijs Hille volbrengt, 5-3. Mickey Vastenhouw, sinds 2019 vaste kracht in het team, sluit de avond af met een zesde punt nadat Tobias Kathan en Nijs Hille het ijs voor hem vrijmaken.

De ijsstrijd in Amsterdam had golfbewegingen, maar pakte ruim in het voordeel van de thuisploeg uit. De Tigers behouden hiermee de derde plek en zitten Zoetermeer en Leeuwarden, de respectievelijk nummer één en twee van de lijst, op de hielen. Volgende week neemt Amsterdam het in Leeuwarden op tegen de OG Capitals die de tweede plek bezetten. Voor deze spannende gelegenheid – onlangs het verlies in overtime van Zoetermeer jagen ook de Leeuwarden op de Panters – reist een supportersbus van de Tigers mee naar de Elfstedenhal. Zaterdag 2 december komt Gijs HEPRO Groningen naar de Jaap Edenhal, de ploeg deed het goed vorig jaar. Dit seizoen blijft het team steken op de negende plaats. De puckdrop is om 17.45.