fbpx

Tigers verslinden Dragons tijdens spannende A2-derby

12 november, 2023

Foto’s: Margo Veldhuizen

Op 11-11 bezochten de Tigers de Dragons in Utrecht. Dat dit een spannende A2-Derby zou worden, was vooraf al duidelijk. De Amsterdammers en de Utrechters zijn aan elkaar gewaagd en streden om een plek in de top 3.

Aan het begin van de wedstrijd tonen de Tigers veerkracht en snelheid. De meeste spelers van hun eerste lijn zijn weer van de partij. Afgelopen weken waren Rocco van Hoorn,Tobias Kathan en Alexander Makarin geblesseerd. Hoewel de eerste poging uit Utrechtse hoek komt, staat het binnen 5 minuten 0-1 voor Amsterdam. Samu Poutanen maakt met assists van Alexander Karol en Jim Vorster het eerste punt van de avond.

De vaart blijft erin. In de 8eminuut helpen Alberts Kirsons en Stef Overweg Samu Poutanen aan zijn tweede goal. Een minuutje later komt de 0-3 van de stick van Luca van der Genugten, met assists van Ryan Kolgen en opnieuw Stef Overweg.

De eerste straf valt in de laatste 3 minuten van de eerste periode en is voor de Dragons, die uitcounteren. Slordigheid, slechte passes en gebrek aan orde in het Amsterdams doelgebied spelen de Tigers parten. Het gevolg is een geslaagde aanval van Utrecht, terwijl de powerplay voor Amsterdam nog gaande is. Een tweede goal aan de hand van de Dragons volgt net nadat is gefloten, waardoor de Tigers toch met 1-3 voorsprong de pauze ingaan.

In de tweede periode krijgen de Tigers hun eerste tijdstraf. Ryan Kolgen moet naar de strafbank voor interference. De rollen draaien om als Utrecht in de meerderheid op het veld is. Luca van der Genugten scoort zijn tweede goal van de avond, 1-4. In de roerige laatste 10 minuten van de tweede periode vallen over en weer straffen. De Tigers spelen net weer op volle sterkte als de Dragons hun tweede goal maken, 2-4.

Op een paar incidentjes en minor penalty’s na, gebeurt in de laatste periode vrij weinig. Beide ploegen geven niet aan elkaar toe en schieten zonder resultaat op elkaars doel. In een poging de wedstrijd toch naar hun hand te zetten, vervangt Utrecht hun goalie door een extra speler. In de laatste 30 seconden resulteert dit voor Amsterdam in het ‘empty net’ doelpunt van Lance van Duin.

Dat de Tigers in Utrecht met 2-5 aan het langste eind trokken, betekent een zesde zegen in de boeken en behoud van de derde plaats in de competitie. Dit is vooral te danken aan doelman Jaimy Missler die gedurende de wedstrijd meerdere pogingen van de Utrechters weerde. Het gat met de koplopers van de eredivisie, de Sweetlake Panters uit Zoetermeer en de OG Capitals uit Leeuwarden, is nu 1 punt. Zaterdag 18 november zetten de Amsterdammers hun winnende streak voort. Dan komen de Red Eagles uit Den Bosch op bezoek. Puck drop is om 17.45 uur.

PS. Wist je dat je je vanaf nu kan aanmelden voor de supportersbus naar Leeuwarden voor de wedstrijd op 25 november? Lees hier meer!