fbpx

WE MOGEN WEER

28 september, 2018

Na een veel te lange, bloedhete zomer is de tijd gekomen om het ijs weer op te gaan. Waar we de afgelopen maanden steeds de zon nodig hadden, hopen we nu dat de Tigers ons weer met hun spel kunnen verwarmen.

En waarom niet? Er is goed gekeken waar het team versterking nodig had en die zijn dan ook gehaald. De afgelopen jaren werd duidelijk dat er regelmatig te veel goals tegen werden gekregen. Zelf scoorden de mannen dan vier of vijf keer per wedstrijd, maar werden die zo nu en dan alsnog verloren omdat de tegenstanders er nog meer maakten. De basis van succes begint achterin, wordt vaak gezegd. Daarom werden er drie nieuwe defence-spelers gehaald.

Allereerst kwam Stef Overweg terug van Eindhoven, dat zich moest terugtrekken uit de competitie. De fysieke verdediger speelde al twee jaar eerder in Amsterdam en men is blij dat hij nu terug is. Jerry Kinneging is de tweede nieuwkomer achterin. Een speler die ondanks zijn jonge leeftijd al de nodige ervaring heeft. Hij speelde in nationale jeugdteams en al jaren op verschillende niveaus bij Den Bosch. Het afgelopen jaar was hij daar zelfs captain. Hier in Amsterdam hoopt hij verdere stappen in zijn ontwikkeling te kunnen maken. Tot slot werd ook Tobias Mrkvicka aangetrokken om de verdediging te versterken. Deze Tsjech, een vriend van aanvaller Ivan Muso, heeft ook al de nodige ervaring opgedaan in de Tsjechische jeugdcompetitie en zelfs al een uitstapje naar Noord-Amerika gemaakt. Als hij net zo een impact op het team heeft als Ivan, dan zit dat wel goed.

De mannen zullen de bestaande defence, bestaande uit Tobias Kathan, Jasper Jaspers, Sam van Duin, Marino Bakker en Bjorn Borgman completeren. Die laatste gold vorig jaar als revelatie achterin, met zijn (toen) vijftien jaar.

Uiteraard heb je ook een sluitstuk achter de verdediging nodig. Omdat Jacob van Duin al een tijdje met verschillende blessures kampt en Jaimy Missler, ondanks zijn potentie, nog wel erg jong is voor een eerste goalie, werd er een nieuwe sluitpost gehaald. Jorrit Vos kwam over uit Boston om ons te versterken. De talentvolle keeper is ondanks zijn lengte toch atletisch en heeft een goede reflex. Er wordt zeker het een en ander van hem verwacht komend seizoen.

Door het aantrekken van deze vier spelers achterin heeft het team hopelijk aan stabiliteit gewonnen. Stabiliteit die voor de aanvalslijnen min of meer gewaarborgd blijft. De meeste spelers van afgelopen jaar zijn gebleven. Alleen Julian Berteling (gestopt) en Jozef Hutar (vertrokken) zijn er niet meer bij. John Versteeg gaat gelukkig nog (minimaal) een jaartje door.

Met hem erbij en andere klappers als Ivan Muso, Calvin Pohlman, Maarten Brekelmans, Michael Mackie-Kwist en Marcel Kars zijn de nodige goals wel gegarandeerd. Als de tot nog toe enige nieuwe aanvaller Arthur Panchenko zijn oude niveau kan aantikken, mag daar ook wel wat van verwacht worden. Ook de tomeloze inzet van spelers als Rocco van Hoorn, Donny Pohlman en Connor Barette is belangrijk voor het team. Daarnaast moeten jonge spelers Lance van Duin en Dean Versteeg laten zien dat ze weer een jaar verder zijn. Belangrijk is wel dat de aanval minder kansen nodig zal hebben om te scoren. Er zijn de afgelopen jaren wedstrijden genoeg geweest dat je je afvroeg hoe het mogelijk was dat de puck er niet in ging. Hopelijk is dit ook gezien door coach Frank Versteeg en werkt hij hier met hen aan. De spelers moeten bovendien topfit zijn om de strijd elke wedstrijd weer tot het gaatje aan te gaan.

Al met al lijkt het erop dat we dit jaar meer mogen gaan verwachten van de Tigers. Zoals gezegd, minder goals tegen en eerder scoren. Als dat lukt is – met de juiste mindset – elke tegenstander te verslaan. Na wat gesteggel laatst over de bekeropzet, wat inmiddels opgelost is, zien we graag dat de mannen gaan vlammen in hun eerste wedstrijd.

Morgen om 18:00 uur zal dat moeten gaan gebeuren, in de wedstrijd tegen Zoetermeer. Deze tegenstander werd de afgelopen weken al tweemaal eerder getroffen in de voorbereiding, met wisselend resultaat. Beide teams wonnen eenmaal van elkaar. Wat zou het fijn zijn als de wedstrijd die er echt toe doet ook gepakt wordt. Hopelijk is iedereen weer aanwezig om de mannen te ondersteunen. Tot dan!