Derde zege, drie goals

14 oktober, 2019

Categorie: 2019-2020 | TIGER TALK

Foto door Yolanda Simarro

Voor de Tigers-supporters was het afgelopen zaterdag de eerste en derde periode naar rechts en de tweede periode naar links kijken. De wedstrijd speelde zich voornamelijk af op de Haagse zijde van de baan. Toch ging de puck minder vaak in de goal van Hijs Hokij dan had gekund.

Net als vorige week in Leeuwarden was meteen duidelijk dat de Tigers weer aangevuld met U19-spelers- domineerden in het aanvalsvak. De Amsterdamse zone bleef vrijwel leeg. Het wachten was op de eerste goal en die kwam er steeds net niet. De Tigers bouwden redelijk op, maar verloren op de laatste, cruciale momenten de controle over de puck. De scherpte ontbrak. Het spel was kalm.

Na ruim vijfeneenhalve minuut wist Tobias Kathan een aanval dan toch te verzilveren. Calvin Pohlman, die net als Mick Vastenhouw zijn eerste wedstrijd van het seizoen speelde, gaf samen met Rocco van Hoorn de assist: 1-0. Ondanks dat de Tigers de regie geen seconde uit handen gaven, bleven meer punten uit. Den Haag speelde even met twee man minder wegens Holding en Tripping, maar wist de puck buiten de goal te houden.

De tweede periode werd aanvankelijk iets feller gespeeld, al bleven de strafbanken vrijwel leeg. Den Haag schaatste nog steeds in een lagere versnelling dan de Tigers en verraste vriend en vijand met een uitbraak; via een een-op-een kwam Hokij bijna op gelijke stand. Er volgden nog een paar aanvallen die Den Haag vooral dankzij Goalie Jeremy Borgman niets opleverden.

Amsterdam scoorde wel. Met precies eenendertig minuten op de klok maakte Sam van Duin de tweede goal. Connor Barette en Tobias Kathan gaven de assists. Acht minuten later scoorde Calvin Pohlman, Rocco van Hoorn gaf aan. Het leek steeds minder waarschijnlijk dat Den Haag nog ging scoren, voor Amsterdam kon er nog veel inzitten. Door onenigheid bij het Haagse doel in de laatste seconde gingen Michael Mackie-Kwist en een Hokij-speler met een minor penalty van het ijs. De Haagse teambegeleider mengde zich in het conflict en kreeg twintig en vijfentwintig wegens Abuse of Officials.

En zo speelden beide teams de eerste twee minuten van de derde periode met een man minder. De Tigersupporters wilden meer en lieten van zich horen. Hijs Hokij hoopte nog iets te halen en kreeg daarvoor geen kans van Amsterdam, dat zelf ook niet meer scoorde. De toch al rustig verlopen wedstrijd kabbelde naar het einde.

De derde zege is een feit, maar om volgende week in Groningen te winnen zullen de Tigers het over een andere boeg moeten gooien. De kwaliteit daarvoor is in huis.