Logo banner

WINST ONDANKS ROMMELIG SPEL

2019-2020 TIGER TALK / 7 oktober 2019

De Amsterdamse ijsstrijdkrachten reisden naar Leeuwarden om de Elfstedenhal te veroveren en stuitten daar op de OrangeGas Capitals die baas in eigen stad probeerden te blijven. Gaandeweg verloren de Capitals de controle in een wedstrijd van bedenkelijk niveau...

De eerste periode had zowel Amsterdam als Leeuwarden geen plan. De Tigers kregen kansen die door slordig spel niet werden benut. Capitals-goalie Nadia Zijlstra had de zaken wel op orde en hield haar goal puckvrij. De teams gingen met 0-0 de rust in.

De tweede fase begon met powerplays voor Leeuwarden. Het leverde niets op. Een goed schot van Michael Mackie Kwist, die zijn eerste wedstrijd van dit seizoen speelde, gaf Connor Barette gelegenheid Amsterdam op voorsprong te zetten. Toen leverden de Tigers weer twee minuten een man in wegens Too Many Man on the Ice. Leeuwarden verloor ondanks het voordeel het overzicht. De puck lag zeker vijf seconden tussen de Capitals in voordat ie een open goal ingleed omdat Jacob van Duin 'm even kwijt was en niet wist waar hij moest afdekken: 1-1.

Het was van korte duur. Twee Capitals gingen het ijs af voor Tripping en Crosschecking. Ivan Muso kreeg een slapshot vanaf de blauwe lijn die nog even door de tegenstander werd aangetikt. De puck gleed tussen de benen van Zijlstra door: 1-2. Donny Pohlman gaf de assist.

Tijdens de tweede onderbreking besloten de Tigers door te pakken. Ze trokken de teugels aan en bleven scherp. Ook Leeuwarden voerde de strijd op. Forward David Bartos brak tijdens een powerplay van Amsterdam gevaarlijk uit. Het kordate optreden van Jacob van Duin voorkwam erger en Connor Barette nam met een Sneaky Short Side Goal het bestuur in de ijshal over: 1-3.

Sancties voor Amsterdam in de laatste minuten van de strijd deden de Capitals besluiten hun goalie om te ruilen voor een extra speler. Leeuwarden bestookte Van Duin met een paar schoten en kreeg nog een kans vanaf de middenlijn. Het ingrijpen van Ivan Muso maakte definitief het verschil van de avond. Hij blokkeerde de aanval van de Capitals en snelde met de puck naar het open net van Leeuwarden: 1-4. Nadia Zijlstra keerde nog even terug om de schade voor de Capitals niet verder te laten oplopen en slaagde daarin.

Amsterdam wint, maar is gewaarschuwd. De weg naar de play-offs is lang en heeft veel hindernissen. Nog altijd heeft het team niet met de volledige bezetting gespeeld en is het afhankelijk van steun uit de U19-ploeg. Met beter spel had er meer ingezeten. Al geldt dat ook voor het team uit Leeuwarden...

Volgende week krijgen de Tigers in de Jaap Edenhal vanaf 17.00 uur bezoek uit Den Haag.