fbpx

John Versteeg: ‘Daar hoort gezonde concurrentie bij, zeker bij een topclub die kampioen is en dat wil blijven.’

20 juni, 2024

In een exclusief interview spraken wij met John Versteeg over de successen van het afgelopen seizoen en de voorbereidingen die nu al in volle gang zijn.

Vorig seizoen haalden de Amsterdam Tigers de langverwachte titel. Voor veel spelers was dit hét ultieme doel. Mogelijk zijn de spelers nu verzadigd en gaan ze minder hard in wedstrijden. Hoe zorg je ervoor dat het team gretig blijft?

Alle spelers trainen op dit moment al volop. Net als vorige seizoenen zijn fitheid, discipline en commitment naar het team en de coaching staff belangrijk. Vorig jaar bleek dat je zo de basis legt voor een succesvol seizoen. Daar hoort gezonde concurrentie bij, zeker bij een topclub die kampioen is en dat wil blijven. Onze spelers zijn zich daarvan bewust. We hebben een zeer gemotiveerde selectie met spelers die bij elke training en wedstrijd hun plek moeten bewijzen. Daarom is het belangrijk dat ze zich topfit melden bij de eerste officiële training in augustus. Dan spelen we oefenwedstrijden en werken we aan de systemen en de structuur om de identiteit van ons team te ontdekken.

Wat is jullie doel na het succesvolle seizoen 2023/2024?

We gaan er alles aan doen om in de top en de playoffs te spelen, maar het wordt dringen voor de eerste acht plekken. Waarschijnlijk worden elk weekend wedstrijden gewonnen met een close game. De eredivisie zit in de lift en is interessanter voor het publiek en uiteindelijk alle teams. Je merkt dat het leeft bij de clubs en dat is een positieve ontwikkeling.

Veel teams bereiden zich al voor op volgend seizoen. Hoe versterken de Tigers zich om opnieuw de titel binnen te slepen?

In een steeds sterker wordende eredivisie bouwen we verder op het fundament van afgelopen seizoen. Dat (jonge) spelers zich met onze ervaren spelers ontwikkelen is nog steeds belangrijk. Daarom zoeken we naar de ideale combinatie voor het nieuwe seizoen 24/25. De samenstelling van het team bepalen we deze zomer. We hebben een aantal nieuwe spelers en zijn blij en trots dat ze voor ons uitkomen.

Ik wens alle fans en vrijwilligers een heel mooie zomer en we zien jullie aan het begin van het seizoen heel graag terug. Met jullie steun strijden we weer voor de playoffs, waarin alles mogelijk is!

Wil jij de Tigers ook komend seizoen weer in actie zien? Koop dan snel een Early Bird seizoenkaart!
De Early Bird actie is geldig tot en met 1 augustus dus profiteer snel van deze mooie kortingsactie!