fbpx

TIGERS BLUSSEN KOUD VUUR DRAGONS

30 september, 2019

Categorie: 2019-2020 | TIGER TALK

Het nieuwe seizoen begon in eigen huis voor de Tigers. Ondanks de zeer late bekendmaking van het speelschema door de NIJB (half september!) was de tribune in de Jaap Edenhal redelijk gevuld.

Net als vorige week bij de generale repetitie in Dordrecht was de vaste ploeg niet compleet. Julian Berteling, Jacob van Duin, Bryan Hoogeraad, Jasper Jaspers, Gleb Lavryschko Michael Mackie-Kwist en Mick Vastenhouw waren afwezig. Calvin Pohlman was wel van de partij, maar niet op het ijs. Hij mist twee wedstrijden door een incident met een speler van Antwerpen vorig jaar. De hulpkrachten uit het U19+ team boden uitkomst.
Utrecht nam oude bekenden mee naar Amsterdam. Nicky Collard, Jerry Kinneging, Mike Overweg en Andrew Trapman kwamen uit voor de Dragons. Zo ook goalie Danny Gelder, al bleef hij op de bank.

Er was nog een overeenkomst met de wedstrijd tegen de Dordtse Lions, de eerste periode verliep wederom stroperig voor de Tigers. Utrecht kwam evenmin aan de bak. Toch scoorde Dragon Ivo Beulen vier seconden na twee minuten speeltijd. De assist was van oud-Tiger Jerry Kinnenging, die zo lang een kijkje in de Amsterdamse keuken heeft gehad dat hij weet wanneer toe te slaan. Bijna een kwartier later slaagde Connor Barette er met assists van Billy Grapperhaus en Tobias Kathan tijdens een powerplay in de stand voor de Tigers gelijk te maken.

De tweede periode was net als vorige week bij de Lions- het beste gedeelte van de wedstrijd. Amsterdam nam het initiatief en hield de regie in handen. Ivan Muso maakte het met een assist van Noah Smits 2-1. Rocco van Hoorn vergrootte met assists van Tobias Kathan en Connor Barette de voorsprong. Amper twintig seconden later was het nogmaals Ivan Muso die met assists van Donny Pohlman en Zeb van Duin de Utrechtse goalie voorbij speelde, 4-1. De Dragons lieten tijdens een powerplay even van zich horen met de tweede goal, maar daar staken de Tigers tot uitzinnige vreugde van de Tigersupporters de draak mee: Zeb van Duin gaf Amsterdam op eigen kracht het vijfde punt.

Het spel van de Tigers zwakte iets af in de derde periode. Desalniettemin nam Billy Grapperhaus met assists van Jim Vorster en Tobias Kathan tijdens een powerplay de puck mee naar de inmiddels uitgebluste Dragons. Lance van Duin sloot met een assist van Noah Smits de avond af, 7-2. Een mooi begin van het nieuwe seizoen.

De Tigers speelden afgelopen zaterdag niet hun beste wedstrijd, maar de vele goals en de enorme inzet van de nieuwkomers maakten het een vermakelijk schouwspel. Volgende week hebben de Tigers een afspraak in Leeuwarden met de Orange Capitals. De week daarop ontvangen ze het Haagse Hijs Hokij. Houd deze avonden vrij!