fbpx

TIGERS NIET HELEMAAL TEVREDEN MET GENERALE REPETITIE

26 september, 2019

Categorie: 2019-2020 | TIGER TALK

Afgelopen zaterdag speelden de Tigers hun derde en laatste oefenwedstrijd tegen de Dordrecht Lions. Het was een zware wedstrijd met wisselend spel.

Het nog niet complete team van de Tigers (Marino Bakker, Michael Mackie-Kwist, Jasper Jaspers en Connor Barette ontbreken) verloor de eerste periode niet de controle, maar bepaalde de partij evenmin. Kansen genoeg, geen resultaat. Wel veel straffen. Tobias Kathan raakte slaags met Lion forward Floris Veenhuizen. Beiden gingen twee minuten het veld af. Kort daarop speelde Amsterdam als enige met een man minder door een Late Hit van Sam van Duin, die 31 seconden na terugkeer weer aan de kant zat wegens Hooking. Niet veel later waren Mick Vastenhouw (twee minuten voor Crosschecking) en Julian Berteling ( twee en tien minuten voor boarding) aan de beurt. Kortom, een chaotisch begin waarin Dordrecht tijdens een van hun powerplays aan het langste eind trok. Bijna drie minuten voor rust stond het 1-0.

Lang stand hield die voorsprong niet. De Tigers hergroepeerden zich en keerden sterk terug. Met zeventien schoten op het Dordtse doel en vier volgens plan uitgewerkte goals lieten de Tigers zien wat ze waard zijn en hadden ze de tweede periode volledig onder controle. In de tweeentwintigste minuut maakte Donny Pohlman met een assist van Zeb van Duin de stand gelijk. Vervolgens zette Lance van Duin, met een assist van broer Sam, Amsterdam op voorsprong die Zeb van Duin verruimde, 3-1. Ivan Muso scoorde met assists van Julian Berteling en Sam van Duin het vierde punt. Geen goals voor de Lions in de tweede periode. Ze zaten wel nog vier keer met minor penalty’s op de strafbank.

Reden om te juichen, maar niet te vroeg. Zo bleek in de derde periode. De Tigers bleven de sterkste partij, al zaten ze net als in de eerste periode niet lekker in het spel en misten ze veel kansen. Of ze lieten de teugels te veel vieren. Voormalig Tiger Nikita Kamyshev vond al snel een gat in de Amsterdamse verdediging, 2-4. Dordrecht trok alles uit de kast en speelde acht minuten vrijwel onafgebroken met een man minder. Tijdens de derde van deze serie powerplays sloeg Ivan Muso (met assists van Julian Berteling en Sam van Duin) nog een keer toe, 5-2. Een minuut later kreeg Mick Vastenhouw een Match penalty voor Spearing. Hij mist daardoor de wedstrijden tegen Utrecht en Leeuwarden. De lange powerplay voor de Lions werd een dubbele powerplay toen Calvin Pohlman een straf van twee minuten uitzat voor Tripping. Met twee man meer op het ijs rukten de Lions op naar de Amsterdamse goal, 3-5. De Tigers speelden weer met vier man, maar niet voor lang. Tobias Kathan moest naar de strafbank voor Holding the Stick. Het Dordtse antwoord viel te verwachten: 4-5. Het goede keepwerk van goalie Jacob van Duin en de veelbelovende inzet van nieuwkomers Jim Vorster, Noah Smits, Mark Gasseling en Billy Grapperhaus voorkwamen erger. Met nog een paar minuten te gaan namen de Lions een time-out. Hun goalie bleef op het ijs. Goals werden niet meer gemaakt.

De wedstrijd eindigde in een zege waar meer in had kunnen zitten en lering uit getrokken kan worden. De laatste twintig minuten brachten de Tigers zichzelf in de problemen. De tweede periode liet zien hoe het wel moet. Als de Tigers dat spel vasthouden belooft dat volgende week thuis een goed begin van de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen.