Logo banner

WEDEROM (NUMMER) 11

2019-2020 TIGER TALK / 24 februari 2020

Foto: Arvind Henneman

De Tigers gingen voortvarend van start in de play-offs. Vorige week versloegen ze in eigen huis de de OrangeGas Capitals met 11-0. In de Elfstedenhal in Leeuwarden maakten ze opnieuw elf punten.

Elf is het gekkengetal. Zeggen ze. In dit geval is het een te gek getal. Een keer met 11-0 winnen is leuk, een week later hetzelfde resultaat halen is nog beter. Nog een 'dubbel' feit: John Versteeg scoorde zowel vorig als dit weekend een hattrick. Een bewijs dat hij ondanks zijn 48 jaar nog altijd een van de snelsten is op het ijs. In Leeuwarden opende hij na vijf minuten het feest voor de Tigers, die in tegenstelling tot eerdere wedstrijden nu meteen het voortouw namen. Drie en twee minuten later was het weer raak: 0-3. De eerste twee keer gaven Michael Mackie-Kwist en Calvin Pohlman de assists. Daarna - de Tigers hadden een powerplay - wisselde Pohlman van rol met James Mercer. Een minuut voor de eerste rust kreeg Julian Berteling via Tobias Kathan en John Versteeg de puck voor zijn stick. Hij schoot de kansloze Capitals met 0-4 naar de eerste rust.

De ervaren Leeuwarder goalie Nadia Zijlstra kon meteen aan de bak in de tweede periode. Donny Pohlman speelde haar met een assist van Tobias Kathan na een halve minuut voorbij: 0-5. Amsterdam hield de touwen stevig in handen. Rocco van Hoorn draaide een shift met Luca van der Genugten en Jasper Jaspers, die hem de voorzet gaven voor de 0-6. Daar bleef het bij wat punten betreft. De Capitals namen hun achterstand beter op dan vorige week in de Edenhal. Grote incidenten - een van de Capitals smeet vorige week vanaf de strafbank met water uit zijn bidon naar de provocerende Tigersupporters en kreeg daar bier voor terug - bleven in Leeuwarden uit.

Het overwicht van de Tigers liet zich in de derde periode na elf seconden weer zien. Connor Barette oogstte met de voorzetten van Ivan Muso en Tobias Kathan: 0-7. Michael Mackie-Kwist schoot met assists van James Mercer en Donny Pohlman nog een duit in de goal: 0-8. De nieuwkomers van dit seizoen arriveerden bij de nog steeds door Zijlstra beschermde goal, Jim Vorster gaf de assist en Mick Vastenhouw maakte het af. 0-9. De goal daarop was voor de oudere generatie. Calvin Pohlman scoorde met een assist van Tobias Kathan, die deze avond net als Mercer vooral op de achtergrond een belangrijke rol had. Het was de 0-10. De man met wie het allemaal begon vanavond sloot ook af. John Versteeg kreeg tijdens een dubbele powerplay de puck van Michael Mackie-Kwist en Rocco van Hoorn en leidde Zijlstra om de tuin: 0-11. Zeven minuten later werden de Capitals verlost door het eindsignaal.

Met twee gewonnen wedstrijden zijn de Tigers terecht door naar de volgende ronde. Ze speelden een sterke partij met vier lijnen die gaandeweg steeds beter op elkaar zijn afgestemd. De uitslag van de wedstrijd tussen Dordrecht en Groningen zal bepalen wie de Tigers volgende week thuis ontmoeten. De confrontatie waar het dit seizoen allemaal om draait komt steeds dichterbij: de finalestrijd met de Eindhoven Kemphanen waarin Amsterdam de nederlaag van afgelopen najaar kan herstellen. Als de Tigers doorgaan op de weg die ze zijn ingeslagen zal dat vrijwel zeker gebeuren.