Logo banner

Winning streak Tigers eindigt in Brabant

2019-2020 TIGER TALK / 30 oktober 2019

Foto door ISOsports Sportfotografie

Na vier zeges op rij - met als hoogtepunt de thriller tegen Groningen - werd verwachtingsvol uitgekeken naar de wedstrijd tegen de Kemphanen, de nummer een uit de andere poule.

In de vijfde wedstrijd van dit seizoen misten de Tigers wederom een paar belangrijke krachten. Ze werden opnieuw bijgestaan door spelers van het U19-team. Hoewel Amsterdam zonder Tobias Kathan, Ivan Muso, Michael Mackie-Kwist en Calvin Pohlman ook de kwaliteit heeft elk team in de Eerste Divisie te verslaan, ontbrak het de Tigers deze avond aan scherpte en strijdvaardigheid om duels te winnen. Ze lieten zich aftroeven door Eindhoven, in het bijzonder door Rastislav Veres en zijn vaste hulp Damian Kluijtmans.

In de eerste periode vielen geen straffen. Wel punten voor de Kemphanen. Na ruim drie minuten kreeg Eindhoven te veel ruimte van de Amsterdamse verdediging. Damian Kluijtmans gaf Rastislav Veres een assist en de puck schoot voorbij goalie Jacob van Duin: 1-0. Vijf minuten later viel de beurt aan Jordy Plug. Veres en Kluijtmans zetten met dezelfde taakverdeling de trend voort en dertig tellen later weer: 4-0. In de tussentijd vlogen de Tigers met de ene na de andere aanval richting Eindhovens goal, maar de uitstekend keepende goalie Mike Beeren bleek voor de Amsterdamse aanval steeds een sta-in-de-weg.

De Tigers, ongetwijfeld teleurgesteld over de gang van zaken, gingen zonder goals de rust, maar kwamen beter uit de kleedkamer. Marino Bakker benutte de assists van Donny Pohlman en Connor Barette, met een laag slapshot in de verre hoek. Daarmee werd de Eindhovense goalie eindelijk verschalkt: 4-1.

Kemphaan Koen Bakker vermoedde onraad en greep in. Hij bekocht dat met twee minuten strafbank wegens Interference. De powerplay leverde de Tigers niets op. Ze scoorden wel toen beide teams weer compleet op het ijs stonden. Met een assist van nieuwkomer Luca van der Genugten, die eerder dit seizoen in de Bene League voor Den Haag speelde, werkte Connor Barette aan een opmars: 4-2. Vervolgens vielen over en weer straffen. De zwaarste was voor Amsterdam. Sam van Duin ging twee plus twaalf minuten naar de kant voor Checking From Behind. Eindhoven haalde voordeel uit de powerplay. Het was weer Veres die scoorde, ditmaal met een assist van Danny Mols. 5-2.

Waar de Tigers tijdens de derde periode met hun schaatsen in het ijs bleven steken, vlogen de hanen over de baan, Veres voorop. De Veres-show bleef voor onrust zorgen bij de Amsterdamse goal. Met assists van Joey Beeren en Michelle Noe maakte hij het in de eenenvijftigste minuut de 6-2. Door onnodige tijdstraffen werd het een nog moeilijker verhaal voor de Tigers. Mick Vastenhouw moest de wedstrijd verlaten wegens Boarding en Amsterdam speelde vijf minuten met een man minder. Roversduo Veres en Damian Kluijtmans profiteerden hiervan: 7-2. Ditmaal waren de rollen omgedraaid en scoorde Kluijtmans de goal.

De Tigers dweilden met de kraan open. De goal die Jim Vorster, die met een afstandsschot uit assists van Connor Barette en Donny Pohlman maakte, was niet meer dan een doekje voor het bloeden. Het laat zich raden welk duo in de laatste minuut nog een keer van zich liet horen. De 8-3 kwam op nieuw tot stand uit een assist van Veres.

Ondanks de goede zege op Groningen waren de Tigers door de magere winst op Leeuwarden en Den Haag al gewaarschuwd voor verlies. De wedstrijd tegen Eindhoven onderstreepte dit. Amsterdam moet zich hergroeperen en met een compleet kernteam spelen om te beginnen aan een nieuwe streak. Zaterdagavond 2 november kunnen de mannen in eigen de in Eindhoven opgelopen schade herstellen. Dat moet gebeuren tegen de Dordrecht Lions.